Behandlingar

Lucka 18

Lucka 18 i Adventskalendern är en vaxning armarna, halva, värde 230kr hos Katreen för den första som kan svara rätt på frågan ”vad är skillnaden mellan kallvaxning och varmvaxning, förutom temperaturen”  som kommentar till detta inlägg på hemsidan.

5 Svar till “Lucka 18”

  • Kallvax är oljebaserat och mycket vanligt. Används mycket på salonger för professionell vaxning. Finns både i burk för spatel applicering samt i roll-on kassett. Dras av i båda fallen med hjälp av remsa/strips. Vaxet värms upp innan användning. Det är ett snabbt och smidigt sätt att vaxa. Man rullar på vaxet och drar av det med hjälp av en remsa/strips. Finns vax för normal, känslig och mycket känslig hud samt vax som motverkar hårsäcksinfektion och vax för grova hårstrån för svårvaxade kunder.

    Varmvax är hårdare än kall vax (innehåller betydligt högre halt bivax) men är skonsammare mot huden. Passar bra för känsligare kroppsdelar. Vaxet värms/smältes i en bivaxvärmare, stryks på med spatel. Efter några sekunder, när det har stelnat tar man upp en kant och drar av vaxet, ingen remsa behövs. Rekommenderas för mindre kroppsytor, som överläpp, ögonbryn, axiller/armhålor, bikinilinje och för brasiliansk vaxning.

  • Lisa ling says:

    Man använder kallvax när man har känslig hud

Svara